Kuukautisilla yllättäviä sivuoireita: Olisitko arvannut?

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Naisten kuukautisista liikkuu usein monenlaista legendaa, josta osa on suuresti liioiteltua. Arkitiedon perusteella nämä päivät voivat saada neitokaisen muun muassa tavallista ärtyneemmälle tuulelle. Nyt Cosmopolitan-lehti kertoo yllättäviä yksityiskohtia naisten menstruaatiosta.

Kauniimman sukupuolen edustajat voivat näiden kohtalokkaiden päivien aikana valita itselleen tavallista rentumman miehen. Tietyssä ovulaation vaiheessa nainen hakee biologisten viettiensä mukaisesti mahdollisimman voimakasta ja hedelmällistä kumppania. Pahat pojat viehättävät neitokaista vähintään siis kerran kuukaudessa, vaikka hän muuten etsisikin itselleen luotettavaa miestä.

Monet kaunottaret tuskailevat kuukautisten aikaan turvonnutta olemustaan. Se aika kuukaudesta voi nimittäin saada veden kertymään elimistöön. Onkin ristiriitaista, että samalla naiset usein valitsevat tiukemmat vaatteet ylleen. Kuukautiset voivat tehdä naisesta kehotietoisen, jolloin hän haluaakin korostaa uljaita muotojaan.

Neidot tiedetään innokkaina shoppailijoina, ovathan naiset tutkitusti kaupallisten markkinoiden suurin kohderyhmä. Puolukkapäivinä voi monesti iskeä lievä masennus, joka saattaa saada kauniimman sukupuolen edustajat shoppailumaratonin pyörteisiin. PMS-oireet voivat innostaa neitokaiset impulsiivisiin ostoksiin, joita voi sitten kuukautisten jälkeisinä päivinä palautella vaatekauppoihin.

Naisten ollessa hedelmällisimmillään voi miestenkin käytös heitä kohtaan muuttua lemmekkäämmäksi. Hurmaavien iskurepliikkien voima saattaa saada tunteikkaan naisen sydämen väpättämään. On kuitenkin tärkeä tarkkailla komistuksen käytöstä ja varmistua siitä, että kosiskelu jatkuu myös hedelmällisimmän periodin jälkeenkin.

Joskus naisen tutkaan tarttuu iltamenoissa myös homomiehiä. Kaunottarien kerrotaan huomaavan kuitenkin helpommin homoseksuaaliset komistukset ovuloidessaan, joten sinä aikana he tekevät vähemmän seksuaalisia väärinarviointeja. Voi siis olla hyvä idea pukea tuolloin kaunein puku päälle, ja lähteä miesjahtiin.

Tietty aika kuukaudesta saattaa houkuttaa naiset suklaarasian kanssa romanttisten komedioiden ääreen. Menstruaatio virittää usein neitokaisen myös seksifantasioiden pariin. Hän saattaakin ajatella tuona ajankohtana keskimääräistä tuhmempia asioita, ja eksyä kotonaan vaikkapa eroottisten novellien äärelle. Fifty Shades of Grey -teos voikin muodostua hänen uusimmaksi suosikkikirjakseen.