Teinitähdelle rajut syytökset: ”Kiihottaa islaminuskoon”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Irlantilais-englantilainen One Direction -yhtye on noussut nopeasti teinityttöjen suursuosikiksi ympäri maailman. Britannian X Factor -kilpailussa syntynyt bändi niittää parhaillaan menestystä myös Suomessa.

Nyt 19-vuotiasta komistusta syytetään kansankiihotuksesta, koska mies on julkaissut Twitter-blogissaan päivityksiä islaminuskosta. Malik on kirjoittanut positiivisia asioita muun muassa uskontoon kuuluvasta Ramadan-kuukaudesta ja jumalastaan Allahista. Amerikkalainen kriitikko Debbie Schlussel on noussut teinikomistusta vastaan ja verrannut häntä terroristiin.

– Hän tietää voiman, joka hänellä on näihin aivottomiin tyttöihin. Malik käyttää vaikutusvaltaansa kääntääkseen faninsa islaminuskoon. Se on vaarallista, kirjoittaa Debbie Schlussel blogissaan.

Schlussel onkin kehottanut vanhempia pitämään lapsensa kaukana brittiläisestä poikabändistä. Malik on saanut tukea amerikkalaiselta Zuhdi Jasserilta, joka kampanjoi muslimien puolesta. Miehen mielestä Malikin eleet ovat kunnioitettava merkki nuoren miehen uskosta.

One Direction -yhtye perustettiin X Factor -ohjelmassa, kun viisi nuorta miestä ei yksinään menestynyt kisassa. Heitä pyydettiin perustamaan bändi, ja sen jälkeen menestystä on tullut roppakaupalla. Yhtyeen ensimmäinen single What Makes You Beautiful nousi suoraan brittilistan ykköseksi ja esikoisalbumi Up All Night julkaistiin marraskuussa. Suomalaiset One Direction -fanit järjestivät aiemmin tässä kuussa näyttävän Flash Mob -tapahtuman Helsingin Kampissa.