Karmaiseva esimerkki Facebook-deittailusta – näin kuvat voivat pettää

Digi · Meri Pulkkinen

Facebook saattaa olla maailman mahtavin yhteisöpalvelu, mutta joidenkin kohdalla se on kuitenkin osoittautunut surkeaksi deittipalveluksi. Erään miehen rakkauselämä menikin täysin sekaisin erään Facebook-kaunottaren takia.

30-vuotias taiwanilaismies Zhang Ming Xin elämä meni raiteiltaan tämän löydettyä upean 24-vuotiaan Linin Facebookista. Apple Daily kertoo, kuinka mies rakastui päätä pahkaa kaunottareen tämän Facebook-kuvien perusteella, vaikkei ollut koskaan edes tavannut häntä. Vaikka Lin kertoikin Zhangille olevansa äiti ja parisuhteessa lapsensa isän kanssa, mies lähetteli hänelle lukuisia viestejä.

Neitokainen sai osakseen myös häiritseviä puhelinsoittoja, kun fanaattinen mies löysi Linin puhelinnumeron tämän profiilisivulta. Lopulta Lin ei enää pystynyt välttelemään miehen häiriköintiä, joten hän kertoi ahdistelijastaan poikaystävälleen Weng Jian Wenille. Weng sopikin tapaamisen yli-innokkaan Zhangin kanssa kahvilaan.

Kahvilassa puhuminen johti kuitenkin perinteiseen nyrkkitappeluun. Yhteenoton aikana rakastunut Zhang jopa uhkasi ampua mielitettynsä poikaystävän tuomallaan aseella, mutta Wengin onneksi luoti jumittui aseeseen. Zhang oli poliisilta piilossa kuukauden, ennen kuin hänet vihdoin saatiin kiinni tappelun johdosta. Miehen rikoshistoriasta oli myös paljastunut aiempia pidätysmääräyksiä huumausainerikoksista.

Vankilareissulle joutuvan Zhangin tilanne paheni entisestään, kun hän vihdoin tapasi ”jumalattarensa” kasvokkain poliisiasemalla. Lin ei ollutkaan oikeassa elämässä läheskään niin hohdokas kuin Facebook-kuvissaan, minkä seurauksena mies murtui täysin. Zhang onkin sittemmin myöntänyt tehneensä suunnattoman virheen.