Seksiviestien määrä rajussa kasvussa – näin alaikäiset suhtautuvat

Ohhoh! · Stara.fi

Matkapuhelinten myötä viestittely on muuttunut parissakymmenessä vuodessa huimasti. Esimerkiksi seksiviestit ovat olleet viime aikoina kovasti otsikoissa erityisesti teini-ikäisten käyttäjien osalta. Nyt tuore tutkimus vahvistaa niiden määrän kasvaneen edelleen huimasti.

Viime vuonna brittitutkimus paljasti, että peräti yksi viidestä ihmisestä lähettää säännöllisesti seksuaalisväritteisiä viestejä jollekin muulle kuin omalle kumppanilleen. Nyt Utahin yliopiston tutkimus osoitti, että joka viides amerikkalainen teini-ikäinen on lähettänyt matkapuhelimella itsestään seksikuvan, ja tuplasti useampi on joskus saanut seksikuvan matkapuhelimeensa. Kuvan vastaanottaneista neljännes on lähettänyt kuvan edelleen.

Archives Of Sexual Behaviour -julkaisussa kerrottujen tulosten mukaan alle 18-vuotiaista peräti kolmanneksella on jotain kokemusta seksiviesteistä. Valtaosa nuorista pitää seksikuvien lähettämistä ”normaalina osana elämää”. Relax News antaakin nuorille lukijoilleen pari tärkeää vinkkiä seksiviesteistä: 1. Jätä kasvosi kuvan ulkopuolelle, 2. Älä seksiviestittele alaikäisten kanssa ja 3. Hanki kiinteä datapaketti, etteivät kuvaviestit tule kalliiksi.