Maailman kallein televisio: 152-tuumainen plasma 750 000 eurolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisiomarkkinat kehittyvät nopeasti ja lähitulevaisuudessa niistä saadaan aidosti kodin viihdekeskuksia nettiyhteyksineen päivineen. Parhaillaan alalla odotetaan jännittyneinä Applen jo etukäteen kohuttua televisiota, jonka uskotaan mullistavan televisiomarkkinat.

Applen lanseeraukseen saakka markkinoilla joudutaan keskittymään vanhoihin tuttuihin laitteisiin. Niissäkin tosin koko on kasvanut viime vuosina, ja nyt englantilainen kauppajätti Harrods on ottanut myyntiin maailman todennäköisesti kalleimman television. Panasonicin 152″ TH-152UX1W -plasmaruutu maksaa tosin noin 750.000 euroa, joten sellaista ei aivan jokaisessa kodissa nähdä. Tosin valtava laite ei jokaiseen kotiin mahtuisikaan.

Aiemmin jättitelevisiota on myyty lähinnä yrityskäyttöön esimerkiksi lentokentille ja teemapuistoihin. Ruudun pikselimäärä on 4.096 x 2.160 ja se tukee 3D-lähetyksiä. Harrodsin uutuudesta kertoi Telegraph.