Teinipoika pelasti kissan puusta – palokunta ei suostunut

Ohhoh! · Stara.fi

Kun eläimet jäävät pahasti jumiin, tarvitaan paikalle yleensä auttavia käsiä. Useimmiten tämä homma lankeaa palolaitoksen harteille. Nyt eräs brittiteini on kuitenkin ottanut ohjakset omiin käsiinsä, sillä paikalliset palomiehet eivät suostuneet pelastamaan puuhun jäänyttä kissaa.

Daily Mail -lehti kertoo, kuinka 15-vuotias Kyle Watkinson kiipesi 18 metriä korkeaan kuuseen hakemaan sinne jumiin jäänyttä kissaa. Diesel-niminen lemmikkikissa oli ollut kuusessa jo viisi päivää, sillä paikallinen palolaitos ja eläinsuojeluyhdistys eivät suostuneet hakemaan kissaa alas turvallisuussyistä. Loppujen lopuksi väsyneen Dieselin haki alas teinipoika ilman minkäänlaisia turvavälineitä tai tikkaita.

Kissan omistajalle Adele Harlandille oli sanottu palolaitokselta, ettei heidän linjaukseensa kuulu kissojen pelastaminen puista. Paikallinen eläinsuojelujärjestö myös sivuutti kissan avuntarpeen samasta syystä. Puihin usein kiipeilevä Kyle kuitenkin kuuli Dieselin ahdingosta äitinsä tuttavalta, ja hän lähti heti auttamaan pulaan jäänyttä lemmikkiä. Nyt kolmevuotias kissa on onnellisesti kotonaan omistajansa luona.

– Kerroimme kissan omistajalle ettemme riskeeraa palomiestemme henkiä tarpeettomasti, palolaitoksen edustaja kommentoi tapahtunutta lehdelle.