Sinustako nettideittailu mestari? Tässä parhaat neuvot

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Nykyään ei ole enää ihmeellistä, että vuosisadan rakkaustarinat saavat alkunsa internetissä. Monet sinkut löytävät seuralaisia verkosta deittisivustoilta, joissa on kattava valikoima kumppaniehdokkaita. Nyt Glamour-lehti on listannut parhaat ohjeet bittiviidakossa surffailemiseen.

Eräs nettideittailun kulmakivistä on parhaan mahdollisen treffisivuston valitseminen. Sinkku voikin hyötyä siitä, että laittaa profiilin erilaisille sivuistoille. Suosituilla nettisivustoilla on suurempi lajitelma kiinnostavia deittiseuralaisia. Niillä on mahdollista törmätä ihmisiin, joita ei välttämättä oikeassa elämässä tapaisi. Pienillä sivustoilla voi törmätä helpommin samanhenkisiin persooniin.

Rehellisyys toimii parhaiten uusia ihmisiä tavatessa, miksei siis myös netissä. Internetissä on entistäkin helpompaa verhoutua sanojen ja seikkaperäisten kuvien taakse. Nettideittailu on myös kilpailuhenkistä ja välillä voi tulla olo, että omaa persoonallisuutta tutkaillaan kuin kaupan lihatiskillä. On kuitenkin palkitsevampaa esiintyä mahdollisimman aitona, eikä luoda vääränlaisia sivupersoonallisuuksia verkkoon.

Internet kerää suuren kattauksen sinkkuja samaan paikkaan, joten sivustoilla voi olla tunkua. Onkin hyvä muistaa oman itsensä markkinoimisen jalo taito. Kylmä totuus tuntuu olevan, että kuvalliset profiilit saavat hurjasti enemmän vastauksia verrattuna muihin deitti-ilmoituksiin. Vakavissaan olevan sinkun kannattaa siis satsata edustavaan kuvaan, joka kuvaa omaa persoonaa parhaiten.

Profiilitekstillä on myös merkitystä nettideittaillessa. On tärkeää kirjoittaa informatiivinen ja hauska teksti, joka ei kuitenkaan anna itsestä liikaa henkilökohtaista tietoa. Omista kiinnostuksistaan on hyvä olla selkeä, jotta antaa toiselle itsestään mahdollisimman todenmukaisen kuvan.

Saapuneita vastauksia silmäillessä on hyvä muistaa, että netissä liikkuu myös niin sanottuja sarjadeittaajia. He lähettävät samaa viestiä sadoille ihmisille, koska haluavat mahdollisimman monille treffeille. On hyvä tarkkailla vastausten sävyä ja kirjoitustyyliä. Persoonallinen kirjoitus varmistaa, että henkilö on ajatellut tekstiä luodessaan vain yhtä henkilöä.