Hotelliketjun tutkimus: Helsinki mukavin kesäkaupunki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jopa kolmasosa suomalaisista antaisi mökkeilylle täyden kympin lomanviettotapana, ja 40 prosentille se on juuri mieluisin tapa lomailla. Myös kaupunkiloma on monen suomalaisen mieleen: noin kolmannekselle se on paras tapa viettää kesälomaansa.

Näin kertoo Holiday Inn -ketjun tekemä kysely, johon vastasi yli 4.000 suomalaista. Kun kysyttiin kouluarvosanoilla kuinka mukavana lomanviettotapana vastaaja pitää kotimaan kaupunkilomailua, kiitettävän arvosanan antoi yli puolet. Suurin piirtein yhtä mukavana tapana pidettiin kaupunkilomailua ulkomailla.

Suosituin kesäkaupunki kotimaassa on Helsinki ja ympäröivä pääkaupunkiseutu, kun muut vaihtoehdot ovat Turku, Tampere ja Oulu. Kouluarvosanoilla arvioituna Helsingin keskiarvo on kiitettävä yhdeksän. Jopa kolmasosa antaisi täydet kymmenen pistettä stadin kesälle. Turku seuraa hyvänä kakkosena melkein samalla keskiarvolla.

– Mieluisin kesälomakohde on sellainen, jossa meri ja idyllinen kaupunki yhdistyy. Esimerkiksi vanha Rauma tai Turku ovat tällaisia kaupunkeja, joissa on kaikenlaista tekemistä luonnonläheisyydestä aina idylliseen kaupunkielämään, eräs vastaaja kuvailee.