Tom Cruisella rahaa kuin roskaa – nousi eniten tienaavaksi miestähdeksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywoodin unelmapareihin lukeutuneet Tom Cruise ja Katie Holmes nousivat vastikään otsikoihin avioeronsa takia. Pariskunta erosi yllättäen yli viisi vuotta kestäneen avioliiton jälkeen. Heillä on yhteinen Suri-tytär, jonka yhteishuoltajuudesta saattaa alkaa oikeustaisto tähtien välillä.

Viisikymppisiään eilen viettänyt Rock of Ages -tähti on nyt saanut lääkintää erokohun kolhimalle egolleen. Forbes-lehti nimesi nimittäin Tom Cruisen Hollywoodin parhaiten palkatuksi näyttelijäksi. Viimeisen 12 kuukauden aikana mies tienasi päätähuimaavat 75 miljoonaa dollaria eli 62 miljoonaa euroa.

Tähti päihitti leikiten muun muassa Leonardo DiCaprion ja Adam Sandlerin. Molemmat näyttelijät tienasivat vuoden sisällä vain noin 37 miljoonaa dollaria eli 31 miljoonaa euroa. Cruisen elokuvat ovat menestyneet vaihtelevasti, sillä Rock of Ages ei ole ollut rahallinen menestys. Sen sijaan Mission Impossible: Ghost Protocol -elokuva nettosi 700 miljoonaa dollaria eli 581 miljoonaa euroa maailmanlaajuisesti, ja näyttelijä sai osan sen tuotoista.

Cruisen omaisuus on tällä hetkellä huima, sillä sen arvioidaan olevan 250 miljoonan dollarin eli 208 miljoonan euron arvoinen. Hänen vaimonsa omaisuus on arvioitu huomattavan paljon pienemmäksi, joten Cruise voi joutua raottamaan kukkaronsa nyörejä erossa. Katie Holmesin omaisuus on arvioitu vain 25 miljoonan dollarin eli 20 miljoonan euron arvoiseksi.

Hollywoodin unelmaparina pidetyn Tom Cruisen ja Katie Holmesin ero tuli maailmalle yllätyksenä. Holmes ilmoitti äskettäin hakevansa avioeroa, ja kertoi samalla parin liiton olleen karilla jo puolen vuoden ajan. Avioeron syyksi spekuloidaan skientologia-uskontoa, johon Cruise suunnitteli käännyttävänsä kuusivuotiaan Suri-tyttärensä. Omapäisenä ja intensiivisenä aviomiehenä tunnetulle Cruiselle avioero on kolmas. Komistus on ollut Holmesin ohella aviossa Mimi Rogersin ja Nicole Kidmanin kanssa.