Mr. Lordi roolistaan: ”Aikuiset miehet leikkivät hirviötä kumipuvut päällä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara tapasi uutta levyään parhaillaan valmistelevan Lordi-yhtyeen keulahahmo Mr. Lordin viime viikonloppuna Karjurockissa. Haastattelussa heavytähti myönsi, että jotkut varsin synkän yhtyeen kappaleet ovat saaneet innoitusta tosielämästä.

– Niin, biisien sanat ja se mitä lavalla tapahtuu on kaksi eri asiaa. Kun katsoo biisien sanoja, niin niissä on joissain tietysti avointa tilitystä ja joissain on piilotettuna jotain oikeaa asiaakin.

– Oikeasti ne ovat kauhutarinoita tai sitten jonkinlaisia hard rockin tai heavyn ylistyslauluja, joissa pidetään hauskaa. Me ei olla millään tavalla poliittinen orkesteri eikä haluta ollakaan, mutta onko Lordin elämä niin synkkää, niin ei saatana. Se mitä stagella tehdään, niin se kuuluu stagelle.

Kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä, että yhtyeen show on vain show, eikä sitä siksi tarvitse välttämättä viedä joka paikkaan mukanaan.

– Minä muistan jossain vaiheessa 2002 – 2003 joku toimittaja oli jossain Saksassa kiukkuinen, kun se ihmetteli, että miksi me ei olla haastattelussa samanlaisia kuin stagella. Miksi ei jatketa sitä imagoa loppuun asti, Lordi kertoi Staralle.

– Siis jos me ollaan hirviöitä, jotka syö ja tappaa, niin pitäisikö meidän oikeasti käydä jengin kimppuun haastatteluissa? Slipknot teki sitä jossain vaiheessa. Tästä pelleilyasiasta voidaan olla montaa mieltä, että pannaan aikuiset miehet leikkimään hirviötä kumipuvut päällä. Mutta se on pelleilyä, että lähtee esittämään jotain. Se kuuluu stagelle, mutta ei tänne.