Operaattori valmistautuu iPhone 5:n tuloon – lisämiehitystä myymälöihin

Digi · Stara.fi

Applen suosittu puhelinmalli iPhone 4 on niittänyt menestystä jo vuosien ajan, mutta viime aikoina sen myynti on ollut laskusuunnassa. Monet laitteen käyttäjät odottivat uuden iPhone 5 -puhelimen lanseerausta lokakuussa 2011, mutta sen sijaan julkistettiin vain iPhone 4S.

Nyt uutukainen on ilmeisesti viimein tulossa markkinoille. Viime viikolla teknologialehdet uutisoivat, että Apple on lanseeraamassa odotetun puhelimensa todennäköisesti 12. syyskuuta San Franciscossa. Nyt samaan viittaavat myös Applen ja operaattorien puuhat. Yhdysvalloissa Apple on ryhtynyt myymään nelosversiota alennuksilla ja jättioperaattori AT&T on ryhtynyt myös toimeen.

AT&T on ilmoittanut myymälöilleen, että syyskuusta lukien sen myymälöissä tulee olla paikalla kaikki käytettävissä oleva henkilöstö, BGR.com uutisoi. Puhelimen siis odotetaan tulevan kauppojen hyllyille ehkä jo parin viikon päästä sen lanseeraamisesta. Operaattori oli järjestämässä myyjilleen koulutustilaisuutta lokakuun ensimmäisellä viikolla, mutta se on nyt siirretty toiseen ajankohtaan.

Uuden iPhone 5 -puhelimen odotetaan olevan ohuempi, mutta suurempinäyttöinen kuin edeltäjänsä. Sen odotetaan myös toimivan 4g/LTE-taajuuksilla, joilla dataliikenne on selvästi 3G-yhteyksiä nopeampaa. Nelituumaisen näytön uskotaan olevan 1.136 x 640 pikseliä.