Englantilaiset taitolentäjät viikonloppuna Jyväskylässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tulevana viikonloppuna Jyväskylän lentoasemalla järjestettävään Sami Kontio Challenge – taitolentotapahtumaan saapuu kaksi maailman eturivin unlimited-pilottia. Brittiläiset Mark Jeffries ja Tom Cassells haastavat Sami Kontion vaativalla kisaradalla lauantaina sekä sunnuntaina.

Kolmivaiheinen Challenge-osuus haastaa taidon lisäksi myös luovuudessa, kun neljän minuutin vapaaohjelma antaa piloteille mahdollisuuden hurmata suomalaisyleisö savujen ja musiikin säestämänä. Kotimaista pilottivoimaa edustavat myös Raimo Nikkanen ja Kimmo Jokela Pitts-kaksitasoillaan. Pilviä halkoo myös Phil Lawton Harvard T6D-koneella, joka toisen maailmansodan aikaan toimi sotilasharjoituskoneena. Ruotsista näytökseen esiintymään saapuu Joakim Grepe.

Latvialaisen Baltic Bees -muodostelmalentoryhmän kyytiin lähtee torstaina myös joukko itselleen suihkuhävittäjälennon ostaneita tavallisia suomalaisia. Tämän ainutlaatuisen kyydin saa kokea niin ikään näyttelijä-koomikko Jaakko Saariluoma, joka lähtee 20 minuutin lennolle osana muodostelmaa.

Maanäyttelyssä nähdään mm. Ilmavoimat, surmanajoa moottoripyrällä teräspallossa sekä Formula 1-auton näytösajoja. Yleisölle on tarjolla kokeiltavaksi myös useita simulaattoreita, muun muassa Harrier -suihkuhävittäjäsimulaattori.