Missikisojen bikinikierros kiellettiin – hämmentävä perustelu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja muualla maailmassa missikisojen ylivoimaisesti odotetuin osio on ollut jo vuosikymmenien ajan bikini- tai uimapukukierros. Viimeistään se nimittäin vetää sekä miehet että naiset ruutujen ääreen arvioimaan missikandidaattien ulkoista kauneutta.

Nyt Italiassa on kuitenkin tehty sikäläisittäin shokkipäätös, sillä paikallinen Miss Italia -organisaatio on kieltänyt perinteisen bikinikierroksen missikisoistaan. Tilalle on nyt tulossa uimapukukierros, jossa peitetään merkittävästi suurempi osa kilpailijoiden paljaasta ihosta. Asiasta uutisoineen Daily Mail -lehden mukaan päätöksen taustalla on haku keskittyä missien ”sisäiseen kauneuteen”.

– Tällä asuvalinnalla palaamme 1950-luvun klassiseen naiskauneuteen. Aikakauteen, jonka naislegendoja palvotaan yhä tänäkin päivänä. Kilpailun asut tulevat korostamaan naisellisuutta, kilpailun johtaja Patrizia Mirigliani kommentoi lehdelle.

Moni mieskatsoja on kuitenkin rajusta muutoksesta hieman toista mieltä. Lisäksi uudet säännöt kieltävät osallistujilta kauneusleikkaukset, tatuoinnit ja lävistykset.