Oletko varma mitä tatuointisi tarkoittaa? Tässä karmaisevimmat mokat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhassa vitsissä kiinalaisia symboleita tatuoinniksi ottava henkilö saakin tietämättään ihoonsa Peking-kanaa tarkoittavat merkit suoraan kiinalaisen ravintolan ruokalistalta.

Vitsi ei ole aivan tuulesta temmattu, sillä nyt Hanzi Smatter -blogi osoittaa, että aasialaisten merkkien väärinkäyttö länsimaisissa tatuoinneissa on varsin yleistä. Osa merkeistä kääntyy pelkäksi merkityksettömäksi siansaksaksi, mutta blogi tarjoilee pahempiakin tapauksia.

Kuva: Hanzismatter.blogspot.fi

Miehen niskassa olevassa tatuoinnissa lukee ”kultainen sika”. Erään tekstin oli määrä tarkoittaa sanaa ”rohkeus”, mutta virheen takia se tarkoitti lopulta ”iso ongelma”. Erään nuoren naisen pyytämä ”bitch”-tatuointi kääntyi muotoon ”halpa huora”, mikä tuskin oli sitä mitä hän halusi tatuoinnillaan ilmaista. Eräässä tatuoinnissa puolestaan lukee tarkoitetun ”uskollisuus” sijaan ”nuudelit” ja toisessa lukee ”En pelkää ketään” sijaan ”arkkumies”.

Kuva: Hanzismatter.blogspot.fi

Esimerkkitapauksia on useita, ja aasialaista symbolia tatuoinniksi halajavan kannattaakin ottaa asiantuntijalta selvää symbolinsa todellisen merkityksen. Tatuointien lisäksi Hanzi Smatter -blogi tarjoilee myös muita hilpeitä esimerkkejä aasialaisten merkkien vääristä merkityksistä esimerkiksi mainoksissa ja vaatteissa.

Kuva: Hanzismatter.blogspot.fi