Haiparvi riehui Jersey Shorella – silminnäkijä kuvasi harvinaisen videon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jersey Shoren rannikko Yhdysvaltain New Jerseyn osavaltiossa on samannimisen realitysarjan lisäksi tunnettu myös satunnaisista haihavainnoista. Vaikka paikalliset hait ovat harvoin käyneet ihmisten kimppuun, on näitäkin tapauksia nähty.

Sellainen nähtiin esimerkiksi vuonna 1916, kun rannikko tuli tunnetuksi useista rajuista haihyökkäyksistä. Nämä tapaukset toimivat myöhemmin esikuvana Stephen Spielbergin maailmankuululle Tappajahai-elokuvalle. Haita havaitaan Jerseyn rannikon tuntumassa toisinaan vieläkin.

Kuva: YouTube

Nyt Youtube-videopalvelussa on nähtävillä meriaiheisiin valokuviin erikoistuneen Tom Lynchin kuvaama video, jossa alueen hait käyttäytyvät aggressiivisesti vain noin 16 metrin päässä rannasta. Vihaiset hait kilpailevat ravinnosta, jolloin ne saattavat hyökkäillä toistensa kimppuun. Asiantuntijoiden mukaan videon hailajit eivät kuitenkaan yleensä ole ihmisille vaaraksi. Vielä ei ole tiedossa, tullaanko videon haita näkemään The Jersey Shoren tulevalla tuotantokaudella.