Playboy-moguli Hugh Hefner otti rajusti kantaa homokeskusteluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman ylivoimaisesti tunnetuin miestenlehti Playboy vaihtoi viime vuonna omistajaa, kun lehden 86-vuotias perustaja Hugh Hefner osti yhtiön kokonaisuudessaan takaisin omistukseensa pääomasijoittajilta.

Nyt Playboyn perustaja Hugh Hefner on heittäytynyt poliittiseksi, sillä mies avautui Yhdysvalloissa paljon tapetilla olleesta aiheesta, homoliitoista. Hefner julkaisi lehdessään artikkelin, jossa hän syytti konservatiiveja homojen oikeuksia vastaan hyökkäämisestä.

– Taistelu homoliittojen puolesta on todellisuudessa taistelu meidän kaikkien oikeuksien puolesta. Ilman sitä, me palaamme seksuaalisesta vapautumisen ajoista takaisin aikaisempiin, ahdasmielisempiin aikoihin, Hefner kirjoitti.

Playboy-moguli puolusti artikkelissaan myös esimerkiksi naisten oikeutta aborttiin, joka on toinen paljon keskustelua herättänyt aihe Yhdysvalloissa presidentinvaalien alla.

Hugh Hefner tunnetaan kiinnostuksestaan nuoriin naisiin. Lehtimoguli on deittaillut parikymppisiä naisia siitä lähtien, kun mies oli itsekin sen ikäinen. Seksielämänsä aktiivisena pitävä Playboy-luoja on kertonut kaataneensa elämänsä aikana tuhansia kaunottaria sänkyynsä.