Teinityttö paljasti ahdistelijoidensa nimet netissä – ei joudukaan vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Välillä otsikoihin nousee tapauksia, jotka saavat monet kyseenalaistamaan länsimaisen oikeusjärjestelmän toimivuuden. Äskettäin amerikkalainen teinityttö oli joutua vankilaan julkaistuaan hänet seksuaalisesti pahoinpidelleiden nimet netissä.

– Olkaa hyvät, lukitkaa minut selliin. Minä en suojele ketään, joka teki elämästäni helvetin maan päällä, Savannah Dietrich kirjoitti poikien nimien ohessa Twitterissä.

Louisvillessä Kentuckyssä asuvaa teinityttöä uhkasi tekijöiden nimien paljastamisen vuoksi vankilatuomio, koska tekijät olivat alaikäisiä ja oikeudenkäynti oli määrätty salaiseksi. Nyt asiassa on kuitenkin tapahtunut yllätyskäänne.

Mirror-lehden mukaan tuomari Angela McCormick-Bisig on nimittäin päättänyt, että oikeudenkäynti ei ole salainen, joten myöt tekijöiden nimet saa paljastaa. Samalla Savannah selvisi nimien paljastamisesta ilman tuomiota. Tuomarin mukaan suurella yleisöllä on oikeus tietää rikollisten nimet alaikäisyydestä huolimatta.