Musiikki voi estää ylensyömisen – näin se toimii

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ravintoloissa aterioiminen tuo monesti luksusta arkeen. Usein ravintolaruoka voi houkuttaa herkullisuudellaan syömään tavallista enemmän. Nyt eräs tutkimus on kuitenkin löytänyt liikasyöntiin yllättävän ratkaisun.

Cornellin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että ihmiset syövät ravintoloissa vähemmän ruokaa, kun he kuuntelevat ruokaillessaan pehmeää musiikkia. Rauhallinen jazz-musiikki ja himmeä valaistus saavat asiakkaat myös nauttimaan enemmän syömiskokemuksesta.

Ravintolaympäristössä järjestetty tutkimus paljasti, että ihmiset söivät 175 kaloria vähemmän rennossa musiikkitunnelmassa. Kalorimäärä ei tutkijoiden mukaan tunnu suurelta, mutta usein ulkona syötäessä sellaisestakin määrästä kertyy nopeasti lisäkiloja. Heidän mukaansa rauhallinen musiikki kannustaa hitaaseen ruokailuun.

Hitaasti syödessä kylläisyydentunne tulee syöjälle nopeammin, jolloin tulee myös nautittua vähemmän ruokaa. Ravintolassa tehdyn tutkimuksen tuloksia voitaneen soveltaa kotiympäristöönkin. Painonpudotuksesta unelmoiva voikin ensi kerralla aloittaa laihdutuksensa vaihtamalla levysoittimeensa tyynnyttävää päivällismusiikkia.