Bruce Willis kyllästyi iTunesin politiikkaan – haastamassa Applen oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tähtinäyttelijä Bruce Willis tunnetaan lukuisista menestyselokuvista, joista suosituimpiin lukeutuu Die Hard -elokuvasaaga. Ennen loistokasta Hollywood-uraansa Willis työskenteli muun muuassa vartiointifirmassa ja yksityisetsivänä.

Bruce Willis on nähty valkokankaalla taistelemassa esimerkiksi terroristeja ja asteroidia vastaan, mutta tähden tosielämän tuorein kamppailu saattaa viedä hänet oikeussaleihin. Näyttelijä suunnittelee oikeustoimien nostamista teknologiajätti Applea vastaan iTunes-nettimusiikkikaupan toiminnan vuoksi.

iTunesin musiikkikappaleet nimittäin vain ”lainataan” ostajalle, jolloin niiden oikeudet säilyvät Applella ja esimerkiksi niiden lahjoittaminen perheenjäsenille on kiellettyä. Tietokonejätti myös estää iTunesista ladatun musiikin siirtämisen muihin MP3-soittimiin kuin valmistajan omiin iPodeihin.

Bruce Willis on kertonut olevansa kyllästynyt maksamaan tuhansia dollareita samojen musiikkikappaleiden lataamisesta useisiin iPodeihin, ja haluaisi jakaa musiikkiaan esimerkiksi tyttäriensä kanssa laillisesti. Mahdollisen oikeudenkäynnin tuloksella voi siten olla laajamittaiset vaikutukset. Willis tunnetaan itsekin näyttelijäntyön ohella myös musiikkiharrastuksistaan. Hän oli aikoinaan mukana Loose Goose -bluesbändissä ja on viime aikoina nähty soittamassa kitaraa ja laulamassa The Accelerators -yhtyeessä.

Bruce Willis avioitui brittiläisen alusvaatemallin kanssa vuonna 2009. Näyttelijän mukaan 33-vuotias Emma Heming on hänelle “se oikea”. Tähti kertoikin olevansa onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin, sillä mallikaunotar on muuttanut hänen elämänsä päälaelleen. Yksinäiseksi itsensä taannoin tuntenut Willis on nimittäin korviaan myöten rakastunut kumppaniinsa.