40 vuotta vanha juustokimpale löytyi kaapista – osoittautui arvokkaaksi herkuksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

73-vuotiasta Edward Zahnia odotti yllätys, kun tämä oli sulkemassa juustoihin keskittynyttä kauppaansa Yhdysvaltain Milwaukeessa. Mies löysi kauppansa kylmähuoneen perältä vanhoja, unohtuneita laatikoita. Niiden sisällöksi paljastui yllättäen paikallisia 28, 34 ja 40 vuotta vanhoja cheddar-juustoja.

Zahn myi löytönsä toiselle juustokauppiaalle, niin ikään Wisconsissa asuvalle Ken McNultylle. Nyt McNulty aikoo tarjoilla 40 vuotta vanhaa juustoa tapahtumassa, jota hän kutsuu täydelliseksi cheddar-maistatukseksi. Hinnaksi tulee 8 euroa yhden unssin, eli noin 30 gramman palasta. Kauppias suosittelee maistamaan juustoa sellaisenaan, eikä esimerkiksi keksin kera.

Pyydettäessä kommentoimaan miltä 40 vuotta vanhan juuston maistaminen tuntuu, McNulty kertoi sen olevan kermaisen makuista ja rakenteen olevan rouheaa ja maissihiutaleimaista. Mies aikoo myydä myös muut vanhat juustot myöhemmin. 34-vuotiasta juustoa hänellä on noin 45 kilogrammaa, ja siitä hän saattaa parhaimmillaan ansaita jopa 16.000 euroa.