102-vuotias mummo on maailman vanhin Facebookin käyttäjä – katso video

Digi · Anna Poikkimäki

Sosiaalisen median nousu on saanut miljoonat ihmiset innostumaan Facebookin kaltaisten yhteisöpalveluiden käytöstä. Nuorten vanavedessä palveluiden käyttäjiksi on rekisteröitynyt myös vanhempaa väestöä.

Nyt saksalainen mummo on nimetty 102 vuoden kunnioitettavassa iässä maailman vanhimmaksi Facebook-käyttäjäksi. Ella Kastner -niminen nainen esittäytyikin kuuluisan yhteisöpalvelun perustajalle Mark Zuckerbergille julkaisemallaan verkkovideolla, koska halusi informoida miestä saavutuksestaan.

Kuva: YouTube

Ikäneito kertoo saksan kielellä olevansa kyseisen sivuston käyttäjä. Aiemmin julkisuudessa levisi väärää tietoa, jonka mukaan eräs Florence Detlor olisi palvelun vanhin käyttäjä. Kastner julkaisikin YouTube-palvelussa videon nimenomaan oikaistakseen asian. Berliinissä asuva Kastner on julkaissut Facebook-profiilissaan itsestään muun muassa kuvia, joissa eläkeläinen nähdään uimassa.