Kitaristilegenda kiidätettiin hätäleikkaukseen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suositun Van Halen -yhtyeen jäsen Eddie Van Halen haastoi taannoin monikansallisen urheiluvälinemerkki Niken oikeuteen tavaramerkkinsä loukkauksesta. Mies hermostui, koska hänen mukaansa yhtiön uusi kenkämalli plagioi hänen kitaransa kuviointia.

Nyt kitaristilegenda on kiidätetty sairaalaan paksusuolen tulehduksen takia. Van Halen -yhtyeen 57-vuotias rokkari kärsi diverkuliitista, jonka ansiosta hänen sisäelimissään oli kivulias tulehdus. Mies päässee kuitenkin taas pian takaisin esiintymislavoille, sillä operaatio onnistui täydellisesti.

– Eddie Van Halen joutui hätäleikkaukseen tulehtuneen paksusuolen takia. Muita operaatioita ei tarvita ja hänen uskotaan toipuvan täydellisesti 4 – 6 kuukauden sisällä, luki yhtyeen internet-sivuilla olevassa tiedotteessa.

Leikkauksen ansiosta Van Halen -yhtyeen Japanin kiertueen aikataulu viivästyy huomattavasti. Aasian keikkojen oli alunperin määrä alkaa tämän vuoden marraskuussa. Bändi toivoo pääsevänsä takaisin keikoille ensi vuoden puolella.

Eddie Van Halenia pidetään yhtenä rock-musiikin keskeisistä sähkökitaristeista. Miehen virtuoosimainen soittotyyli oli aikoinaan lähes ennenkuulumatonta. Mies on tehnyt yhteistyötä lukemattomien muusikoiden kanssa. Hän soitti muun muassa soolon Michael Jacksonin Thriller-menestysalbumin Beat It -kappaleeseen. 1990-luvulla rokkari taisteli myös alkoholismia vastaan sekä selviytyi kielisyövästä.