Mike Tyson ei pääse Uuteen Seelantiin – raiskaustuomiosta porttikielto

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauhea Kankkunen -elokuvassa cameo-roolin tehnyt entinen nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari Mike Tyson paljasti taannoin olevansa pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Sittemmin ex-nyrkkeilijä kertoi haluavansa jatkaa orastavaa uraansa näyttelijänä.

Mike Tyson kamppailee nyt päästäkseen Uuteen-Seelantiin pitämään kannustavia elämänhallintaluentojaan maassa. Tyson on pitänyt kriitikoidenkin ylistämiä luentojaan New Yorkin Broadwaylla ja toivoo voivansa viedä konseptia ulkomaille, mutta Uuden-Seelannin maahantuloviranomaiset ovat evänneet häneltä viisumin 20 vuoden takaisen raiskaustuomion vuoksi.

Uuden-Seelannin lain mukaan yli viisi vuotta vankilassa istuneille ei myönnetä viisumia muuten kuin erityistapauksissa. Tyson ei kuitenkaan aio luovuttaa, vaan kertoo toivovansa maahantuloviranomaisten tulevan järkiinsä ja päästävänsä hänet maahan.

– Tysonilla on upea tarina kerrottavanaan uusiseelantilaisille ja olisi traagista, jos hänen Broadwaylla menestynyttä showtaan ei voisi näyttää paikallisille, ex-nyrkkeilijän promoottori kertoi toimittajille videohaastattelussa Female Firstin mukaan.

Mike Tyson muistetaan parhaiten urastaan nyrkkeilykehässä. Hän oli vasta 20-vuotias voittaessaan WBC:n, WBA:n ja IBF:n raskaansarjan mestaruustittelit. Kolme nuorella iällä nyrkkeiltyä mestaruutta takasivat Tysonille sen, että hänen on kehuttu olevan kaikkien aikojen paras raskaansarjan ottelija. Nimitys ei himmennyt vuosien mittaan, sillä menestys kehässä jatkui. Mike Tyson voitti uransa aikana yhteensä 50 ottelua ja hävisi vain kuusi. Mies voitti tyrmäyksellä 44 vastaottelijaa.