Nokia kiinni tökeröstä huijauksesta – nämä kuvat paljastivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen matkapuhelinvalmistaja Nokia aiheutti eilen ihmetystä, kun sen tiedotustilaisuus sujui kaikkea muuta kuin tyylikkäästi. Kritiikkiä saivat niin tilaisuuden tekninen toteutus kuin yhtiön johtajan lavaesiintyminenkin. Nyt tilaisuudesta on kuitenkin paljastunut todellinen kardinaalivirhe.

Nokia nimittäin julkaisi eilen videon, jossa se huijasi kuluttajia uuden Lumia 920 -kamerapuhelimen ominaisuuksilla. Videolla esitellään uuden kamerapuhelimen OIS-kuvanvakaajan toimivuutta, ja videolla se näyttääkin toimivan upeasti. Kunnes Pocketshow-verkkolehti paljasti karun totuuden.

Kuva: YouTube

Kamerapuhelimella kuvatuksi väitetty video on nimittäin todellisuudessa kuvattu polkupyörän sijaan liikkuvasta pakettiautosta ja paljon kännykkää järeämmällä kamerakalustolla. Totuus paljastui nolosti samaiselta videolta, kun kuvauskaluston peilikuva vilahti taustalla näkyvässä ikkunassa. Kohtaus nähdään videolla ajassa 0:25. Nokia on nyt pyytänyt tapausta anteeksi Conversations-blogissaan ja todennut, että sen olis tullut kertoa kuvauskalustosta videon yhteydessä.

Kuva: YouTube