Freddie Mercury sai oman Angry Birds -hahmon – tältä se näyttää

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen peliyhtiö Rovio on noussut nopeasti pelimaailman ylivoimaiseksi ykköseksi, kun sen Angry Birds -pelistä on tullut maailman kaikkien aikojen suosituin peli. Useiden julkisuuden henkilöiden Angelina Joliesta Justin Bieberiin kerrotaan addiktoituneen kyseiseen peliin.

Nyt peliyhtiö Rovio on luonut oman Angry Birds -version edesmenneestä Queenin nokkamiehestä, Freddie Mercurystä. Hahmo nähdään rokkarin kunniaksi järjestettävässä Freddie For A Day – hyväntekeväisyystapahtumassa, jolla pyritään lisäämään HIV ja AIDS -tutkimusta. Hahmo nähdään toilailemassa verkossa julkaistulla videolla.

Kuva: YouTube

Videolla Freddien piirteet on luotu pelistä tutun keltaisen linnun olemukseen sopiviksi. Siivekäs otus on tehty tunnistettavaksi muun muassa muhkeiden viiksien ja valkoisen t-paidan kauluksesta tursuavien rintakarvojen avulla. Mercuryn hahmo ajelee polkupyörällä Queenin Bicycle Race – hittikappaleen tahdissa.

Hyväntekeväisyystapahtuma ajoittuu laulajan syntymäpäivälle 5. syyskuuta, ja silloin tulee myyntiin rajoitettu määrä Freddie-linnun kuvalla koristeltuja fanipaitoja. Queenin jäsenet Brian May ja Roger Taylor kunnioittavat tapahtumaa läsnäolollaan. Rokkarin ihailijoita on myös pyydetty The Sun -lehden mukaan pukeutumaan hänelle tyypillisellä tavalla, esimerkiksi laittamalla kasvoilleen tekoviikset.