Lammas kirkuu kuin ihminen – katso hulvaton video

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Verkossa leviää aika ajoin videoita eläimistä, jotka huvittavat katsojia tavallisesta poikkeavalla ääntelyllään. Nyt vuorossa on eräs lammas, joka voisi ääninäytteensä perusteella pestautua kauhuelokuvien ääninäyttelijäksi.

Kuva: YouTube

Lammas päästää nimittäin suustaan erehdyttävästi ihmisen kirkunaa muistuttavan äänen. Aitauksessa seisovan elikon kirkuminen kylmää katsojan selkäpiitä. Ääni on kaukana lampaiden normaalista, möreästä määkinästä.

Videota katsova saattaa epäillä äänimateriaalia väärennökseksi. Verkosta löytyy kuitenkin muitakin videoita, joissa kyseiseen eläinlajiin kuuluva otus päästelee suustaan omituisia äännähdyksiä. Lammas ei ole myöskään ainoa äänillään hämmästyttänyt eläin, sillä äskettäin kerroimme ihmismäisesti keskustelevasta saukosta.