Kaikkien aikojen parhaat komediat listattiin – hervoton ykkönen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Pari vuotta sitten edesmennyt koomikko Leslie Nielsen muistetaan rooleistaan hittikomedioissa. Nyt mies on saanut myös kunnioitettavan tunnustuksen, sillä hänet on kruunattu komedian kuninkaaksi.

Brittiläisen LoveFilm-elokuvavuokraamon tekemässä kyselyssä Nielsenin tähdittämä Hei, me lennetään! -komedia nousi nimittäin hauskimpien elokuvien listaykköseksi. Vuoden 1980 sekoilukomedia voitti muun muassa toiselle sijalle jääneen Hangover-elokuvan, jonka pääosassa nähdään Hollywood-komistus Bradley Cooper.

Kolmas sija kyselyssä meni jälleen konkarikoomikko Nielsenille, kun Mies ja alaston ase keräsi kolmanneksi eniten katsojien ääniä. Suosikkikoomikon elokuvat jättivät taakseen esimerkiksi Superbadin ja Boratin kaltaisia katsojamenestyksiä.

Rakastettu näyttelijä Leslie Nielsen kuoli vuonna 2010 keuhkokuumeen aiheuttamiin komplikaatioihin. Kadalaisen, crazy-komedioista tutun tähden tavaramerkkejä olivat vitivalkoiset hiukset ja mustat kulmakarvat. Ilmeikäs mies sai oman tähden Hollywoodin Walk of Fame -kadulle jo vuonna 1988. Harva tietää, että konkaritähti oli aikoinaan alunperin draamanäyttelijä.