Maailman ”rumin nainen” tilittää: Lopettakaa tuijottaminen!

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Monilla teini-ikäisillä on vääristynyt kehonkuva, minkä vuoksi he näkevät itsensä rumana. 23-vuotiaalle Lizzie Velasquezille ruman naisen maine on seurannut läpi nuoren naisen elämän, ja hänet on epävirallisesti nimitetty jopa maailman rumimmaksi naiseksi.

Texasilainen neito syntyi ilman rasvakudosta, mikä selittää hänen erikoisen ulkonäkönsä. Lizzie ei ole myöskään onnistunut kartuttamaan vartaloonsa rasvaa huolimatta siitä, että nainen syö päivässä 60 pientä ateriaa. Hänen painonsa on jämähtänyt 26 kiloon, joten monet luulevatkin neitoa anorektikoksi.

Kuva: HLN

Velasquezin tila on todella harvinainen, sillä lääkäreiden tietoon on tullut vain kaksi vastaavaa tapausta. Yliopisto-opiskelija on kirjoittanut kokemuksistaan jo kaksi kirjaa, joista viimeisimmässä hän kertoo kimppuunsa hyökänneistä nettikiusaajista. Nuori nainen kertoi Dr. Drew -ohjelman koskettavassa haastattelussa miltä ihmisten jatkuvat katseet ja kiusaaminen tuntuivat hänestä.

– Olen ihminen… tietysti tuollaiset asiat satuttavat. En kuitenkaan anna niiden määritellä itseäni. Haluaisin mennä niiden ihmisten luo ja esitellä itseni ”Hei, olen Lizzie – lopettakaa tuijottaminen ja yrittäkää oppia”, kertoi Lizzie Velasquez Dr. Drew -ohjelmassa.

Sinnikäs nainen kertoo, ettei halua erikoisesta ulkonäöstään huolimatta näyttää kauniilta julkkikselta. Hän ei halua olla osa heidän luomiaan stereotypioita. Velasquez on poikkeavasta tilastaan huolimatta tällä erää terve ja nauttii säännöllisesti vitamiineja pysyäkseen hyvässä kunnossa. Lääkäreiden mukaan hän pystyisi tulevaisuudessa jopa synnyttämään lapsia, uutisoi Daily Mail -sivusto.