Huikea tutkimustulos: Näin laihdutat syömällä roskaruokaa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Terveysasiantuntijat ovat jo vuosien ajan kannustaneet ihmisiä perehtymään vähäkalorisen ruokavalion saloihin. Viime aikoina on kuitenkin ilmestynyt tutkimuksia, jotka puoltavat roskaruoan terveellisyyttä.

Nyt uusimpien tutkimusten mukaan epäterveelliselläkin ruoallakin on mahdollista laihduttaa, mutta vain mikäli syömiselle antaa täyden keskittymisensä.

Minnesotan ja Texasin yliopistojen tekemissä tutkimuksissa selvisi, että ruokailuun keskittyminen vähentää roskaruoan ylensyömistä. Ihminen myös huomaa vatsan kylläisyyden helpommin, jos hän keskittyy lautasellaan olevaan roskaruoka-annokseen television tai tietokoneruudun sijaan. Myös ruoasta saatu nautinto on huomattavasti suurempaa silloin, kun sen epäterveellisyyden tiedostaa.

Cosmopolitan-lehden mukaan yhdessä tutkimuksista kävi ilmi, että ihmiset tunsivat olonsa nopeammin kylläiseksi laskiessaan syömänsä epäterveelliset suupalat. Käytännössä tutkimustulokset tarkoittavat siis sitä, että hitaasti ruoasta nauttiva ihminen hyötyy syömistottumuksistaan pitkällä juoksulla, vaikka hän sattuisikin napostelemaan silloin tällöin roskaruokaa.