Orgasmin saaminen kannattaa – tässä positiiviset seuraukset

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Monelle naiselle orgasmin saaminen seksin aikana on helppoa, mutta joillekin se on harvinaista herkkua. Asiantuntijoiden mukaan räjähtävän huippukohdan saavuttaminen vaikeutuu, jos nainen ei antaudu täysillä rakasteluun.

Nyt Shape-lehti uutisoi orgasmin positiivisista terveysvaikutuksista. Puolen tunnin seksisessio polttaa noin 150 kaloria, ja tutkijoiden mukaan orgasmilla on myönteinen vaikutus rasvanpolttoon. Sekstailu kiinteyttää lihaksia eri puolella kehoa.

Kiihottumisen huipun saavuttamisen jälkeen naisesta saattaa tuntua siltä, että hän haluaa tirauttaa muutaman kyyneleen tai nauraa. Syynä mielialan vaihteluihin on orgasmi, sillä se on ikään kuin tunnetilojen vapauttava voima.

Nainen tuntee yleensä olonsa orgasmin saamisen jälkeen hyvin rentoutuneeksi, sillä orgasmi vapauttaa aivoissa hyvän olon hormoneja. Kliimaksi lieventää kehon ja lihasten jänniteitä. Orgasmin saa todennäköisesti helpommin, jos on jo intiimien puuhien aikana syvässä rentoutumistilassa.

Orgasmin saavuttaminen sänkymuhinoinnin aikana yhdistää seksikumppanien suhdetta syvällä tasolla. The Ultimate Guide to Orgasm for Women -kirjan kirjoittajan Mikaya Heartin mukaan orgasmi auttaa naista ystävystymään oman kehonsa kanssa. Lisäksi se lisää itseluottamusta ja rakentaa minäkuvaa.

Tutkimukset osoittavat, että orgasmi voi olla erittäin hyvä lääke ihmisille, jotka kärsivät kroonisesta kivusta. Orgasmi-tilassa nainen ei tunne kipua. Kahvinjuojat voivat saada kofeiinin sijaan piristysruiskeen aamuunsa harrastamalla seksiä. Rakastelun huipentuma nostaa kehon energiatasoa.