Japanilaisyhtye Mono konsertoi Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keväällä 2010 Suomessa edellisen kerran vieraillut japanilainen instrumentaaliyhtye Mono palaa Helsinkiin ja nousee Nosturin lavalle sunnuntaina 18. marraskuuta. Vuonna 1999 perustettu Mono on noussut yhdeksi nykypäivän suosituimmista instrumentaaliyhtyeistä.

Kulttisuosiota ympäri maailmaa nauttiva nelikko on tällä hetkellä ajankohtainen syyskuun alussa Temporary Residence -levymerkillä ilmestyneen kuudennen albuminsa For My Parents tiimoilta. Vuosien saatossa Monon levyillä on kuultu perinteisen bändikokoonpanon ohella jopa kamariorkestereita.

Sigur Rosin, Mogwain ja Explosions In The Skyn tapaan elokuvamaista post-rockia soittava Mono on etenkin uransa alkupäässä saanut vaikutteita Sonic Youthin ja My Bloody Valentinen kaltaisilta äänekkäiltä vaihtoehtoyhtyeiltä, mutta viime vuosina enenevissä määrin myös klassisesta musiikista sekä japanilaisista musiikkiperinteistä.

Mono on lokakuun loppuun asti jatkuvalla Pohjois-Amerikan kiertueella, jonka jälkeen yhtye soittaa kaksi kuukautta ympäri Eurooppaa. Ensi keväänä bändi saapuu jälleen viideksi viikoksi Eurooppaan, kunnes suuntaa jälleen kerran uusille kiertueille Aasiaan ja Australiaan. Konserttiin ei ole ikärajaa.