Kännykämainos vuodelta 1989 – muistatko vielä tämän raahattavan laitteen?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Matkapuhelinten käyttö yleistyi 1980-luvun taloudellisessa noususuhdanteessa, vaikka varsinainen kännykkäbuumi koettiinkin maailmanlaajuisesti vasta 1990-luvulla. Amerikassa kännykkä oli aikansa hermoilla olevan ihmisen tuote jo vuonna 1989.

Kuva: YouTube

Tämän voi todeta hauskasta mainosvideosta, josta huomaa myös, että ensimmäisten puhelimien koko oli huomattavasti mittavampi tämänhetkisiin puhelinmalleihin nähden. Mainoksessa kuvataankin ihmisiä, jotka kuljettavat puhelinta ja sen jättikokoista kantolaitetta aurinkorannalla, partioleirillä, rakennustyömaalla ja veneajelulla.

Kännykkä oli jo 1980-luvulla ”jokaiselle sopiva tuote”, jota pystyy mainoksen mukaan vaikka käyttämään autollakin ajaessaan. Nykyään kyseinen toiminta on kuitenkin laitonta ja siihen vaadittaisiin handsfree-laite.