Supermalli kiusaajien uhriksi: ”Vihasin omaa peilikuvaani”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmankuulu huippumalli Tyra Banks on tullut viime vuosina tutuksi useammastakin televisio-ohjelmasta. Vuonna 2005 hän sai oman The Tyra Banks Show -keskusteluohjelman, jonka vieraana nähtiin lukuisia viihdemaailman tähtiä.

Nyt Huippumalli haussa -sarjan tuomarina ja tuottajana tunnettu kaunotar on paljastanut tulleensa nuorempana koulukiusatuksi. Neitokainen koki 11-vuotiaana kasvupyrähdyksen, ja kasvoi yhtäkkiä lähes 8 senttimetriä ja laihtui 14 kilogrammaa. Muuttunut ulkomuoto tekikin Tyrasta hyvän kohteen kiusaajille.

– Muutui yhtäkkiä pienestä pulleasta tytöstä sairaalloisen ja hauraan näköiseksi. En ollut sairas, mutta ihmiset luulivat, että minussa oli jotain vikaa. Olin jokaisen pahan vitsin kohde. Vihasin omaa peilikuvaani, kertoi Tyra Banks Huffington Post -sivustolle.

Tähti kertoi jopa yrittäneensä tunkea ruokaa kurkkuunsa, jotta lihoisi edes vähän. Menestyneen malliuran jälkeenkin kaunotar paljastaa kärsivänsä epävarmuudesta. Hän sai myöhemmin lisää painoa, mutta muistaa silti aina kokemansa kohtelun.

Tyra Banks on tehnyt näyttävän uran muun muuassa catwalk-mallina Pariisissa, Tokiossa, Milanossa ja Lontoossa. Huippumalli on esiintynyt myös Michael Jacksonin Black or White -kappaleen musiikkivideolla. Tyran omaisuuden uskotaan olevan yli 100 miljoonaa dollaria. Tilipussiaan kaunotar on pursottanut muun muuassa mainossopimuksilla Niken, Tommy Hilfigerin ja Pepsin kanssa.