Delfiinin syntymä tallennettiin ikimuistoiselle videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Delfiinit ovat tunnetusti eräitä eläinmaailman viisaimmista jäsenistä, ja ne ovat pelastaneet lukemattomia ihmishenkiä. Laajamittaista delfiinivihaa esiintyy nykyisin enää lähinnä Japanissa, jossa tuhansia delfiinejä surmataan raa’asti vuosittain.

Viime aikoina maailmalla on julkaistu paljon delfiineihin liittyviä kuvia, videoita ja tutkimuksia. Nyt verkossa nähdään Havaijin Dolphin Quest -laguunissa 17. syyskuuta kuvattu video, jossa saadaan todistaa uuden delfiininpoikasen syntymää.

Kuvaaja Mike Peterson ja peräti 50 muuta ihmistä pääsivät seuraamaan 12-vuotiaan Keo-delfiininaaraan synnytystä lähietäisyydeltä. Synnytys kesti noin tunnin ajan, ja sen jälkeen naaraspuolinen pienokainen säntäsi uimaan heti synnyttyään. Emo ja poikanen voivat hyvin ja emo näytti olevan onnensa kukkuloilla.