Hygieenisestä kameleontista nettihitti – pesee kätensä videolla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lemmikkien omistajat julkaisevat usein YouTube-palvelussa suloisia videoita, joissa eläimet tekevät yllättäviä asioita. Nyt eräs video paljastaa, että matelijatkin voivat olla hyvin tarkkoja hygieniastaan.

Kuva: YouTube

Kameleontti on nimittäin ikuistettu käsienpesupuuhissa. Se istuu keittiön hanan alla omistajansa käden päällä, ja intoutuukin yllättäen huuhtomaan käsiään vilvoittavalla vedellä. Eläinten tiedetään joskus käyttäytyvän ihmismäisesti ihmisten kanssa asuttuaan, mutta sellaista on nähty harvemmin matelijoiden keskuudessa.

Suomumatelijoihin kuuluvat kameleontit tunnetaan värinvaihtokyvystään, venyvästä tahmeasta kielestään ja silmistä, jotka pystyvät liikkumaan eri suuntiin. Harva tietää, että eläimen nimi chamaleon tulee kreikan kielestä. Sana chamai tarkoittaa maata ja leon leijonaa – pikku otusta voisi tituleerata siis myös maaleijonaksi.