Nerokas keksintö: Ihmiselle kehitettiin mielialan tunnistava häntä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kerroimme hiljattain puhallettavasta sarvesta, jolla lemmikkikissastaan voi tehdä yksisarvisen. Erikoisia lisävarusteita ei kuitenkaan tehdä pelkästään lemmikeille. Nyt kuka tahansa voi tuoda julki sisäisen eläimensä Shippo-irtohännällä, jonka väitetään tunnistavan käyttäjänsä mielialan ja liikkuvan sen mukaan.

Kuva: YouTube

Ei liene yllätys, että erikoisen tuotteen taustalla on japanilainen yhtiö. Neurowearin valmistaman Shippon esittelyvideon mukaan häntä liikkuu pehmeästi ja hitaasti käyttäjän ollessa rentoutunut ja nopealla tahdilla käyttäjän pulssin kiihtyessä.

Laite toimii myös yhteistyössä käyttäjän älypuhelimen kanssa rekisteröiden mielialan vaihtelut ja luoden niiden pohjalta ”mielialakarttoja”. Neurowear on aikaisemmin tuonut markkinoille samaan tapaan toimivat kissankorva-pannat. Shippot herättänevät suomessa ainakin eläimiksi pukeutuvien ”furryjen” ja niin sanottujen neko-tyttöjen mielenkiinnon, mutta häntien saatavuudesta Japanin ulkopuolella ei toistaiseksi ole tietoa.