Applen iPhone 5 räjähti tulimereksi mikroaaltouunissa

Digi · Tim Isokivi

Apple julkaisi hiljattain uuden iPhone 5 -puhelimensa, joka ei onnistunut yllättämään käyttäjiä kovinkaan positiivisesti. Nyt puhutaankin lähinnä vain edellisen 4S-version päivityksestä. Siitä huolimatta uutta mallia on myyty maailmanlaajuisesti jo yli viisi miljoona kappaletta.

Internetissä on levinnyt viime vuosina erikoinen trendi, kun ihmiset kokeilevat mitä eri esineille tapahtuu esimerkiksi mikroaaltouunissa tai tehosekoittimessa. Nämä ”kokeet” videoidaan ja jaetaan esimerkiks Youtube-videopalveluun.

Kuva: YouTube

Tuhottavien esineiden joukkoon on nyt päätynyt myös iPhone 5. Dovetastic-nimimerkillä esittäytyvä käyttäjä on lisännyt Youtubeen videon, jossa hän kokeilee mitä älypuhelimelle tapahtuu mikroaaltouunissa.

– Muista, että mikäli et ole mikroaaltouunin käytön ammattilainen yli 30 vuoden kokemuksella, älä yritä toistaa tätä koetta kotonasi, mies varoittaa videon alussa.

Sanomattakin on selvää, että puhelin ei ole käyttökelpoinen operaation jälkeen. Mustaksi korpuksi palanut iPhone 5 kastellaan videon lopuksi vedellä ja poistetaan uunista paistinlastalla. Videon lataaja on jälkeenpäin kaupitellut palanutta puhelinta Ebay-nettihuutokaupassa noin 2.300 euron hintaan.