Taitelija tuhosi 10 000 dollaria tehosekoittimessa – tässä tulos videolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmiset menevät toisinaan äärimmäisyyksiin taiteen nimissä tai yhteiskunnallisen kannanoton saavuttamiseksi. Harva viime vuosien teos on kuitenkaan ollut yhtä kiistanalainen ja varmasti närkästystä herättävä kuin hollantilaisen Diddo-taiteilijan The Cure for Greed, eli lääke ahneudelle.

Kuva: YouTube

Teos itsessään koostuu puiseen lippaaseen säilötystä kultaisesta ruiskusta ja kahdesta 24 karaatin kultaisesta neulasta sekä viiden millilitran purkista mustaa nestettä. Neste on itseasiassa mustetta, joka on peräisin 10.000 dollarin setelinipusta.

Kuva: YouTube

Diddo on tehnyt myös videon, jolla käy ilmi teoksen monimutkainen valmistumisprosessi. Taiteilija kertoo haluavansa ottaa The Cure for Greed -teoksellaan kantaa ahneuteen ja ihmisten pakkomielteeseen rahaa kohtaan.