Eläintarha myy unohtumatonta kokemusta – tätä kukaan ei unohtaisi

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Joissakin eläintarhoissa vierailijoilla on mahdollisuus tehdä lähempää tuttavuutta kesyjen eläinten kanssa. Nyt Yhdysvaltojen Floridassa sijaitseva eläintarha tarjoaa kävijöilleen huikean kokemuksen erään uhanalaisen kissaeläinlajin kanssa maksua vastaan.

Tampan Dade City’s Wild Things -eläintarhassa on nimittäin mahdollista päästä uimaan puolen tunnin ajaksi tiikerinpennun kanssa, jos rahapussista löytyy 200 dollaria, eli noin 160 euroa. Yksityisen eläintarhan järjestämän uintihetken aikana vierailijat saavat myös leikkiä raidallisten karvaturrien kanssa.

Eläintarha vaatii myös kymmenen dollarin, eli kahdeksan euron, maksun niiltä, jotka haluavat seurata uintihetkeä sivusta. Tiikerinpennun kanssa yhteisen uintihetken ostanut asiakas saa muun muassa CD-levyn, johon on unohtumaton eläinhetki on ikuistettu.

Eläintarhassa on mahdollista päästä ohjatulle uintitunnille myös alligaattorien kanssa lisämaksua vastaan. Uinnin ajaksi nälkäisten krokotiilien suut teipataan kiinni. Eläintarhan toimet ovat herättäneet keskustelua vankeudessa elävien eläinten hyvinvoinnista.

Yhdysvaltojen eläinvirasto antoi Dade City’s Wild Things -eläintarhalle viime vuonna lukuisia varoituksia tiikereiden hyvinvointiin liittyen. Viraston mukaan eräässä tapauksessa eläintarhan työntekijä pakotti tiikerinpennun uima-altaaseen, vaikka eläin käyttäytyi hyvin vastahakoisesti. Eläintarhan mukaan tiikerinpennut pitävät uimisesta, mutta asiantuntijat ovat toista mieltä, The Daily Mail -sivusto uutisoi.