Parkour-harrastajan uhkarohkea tempaus videolle – ei heikkohermoisille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Parkourissa on tarkoitus edetä urbaanissa kaupunkiympäristössä mahdollisimman näyttävästi muun muassa hyppien ja esteitä hyväksikäyttäen. Nyt eräs brittiläinen mies kuvasi näyttävän videon uhkarohkeasta harrastuksestaan.

Kuva: YouTube

Phil Doyle nimittäin kiinnitti kameran päähänsä, ja lähti juoksentelemaan pitkin kotikaupunkiaan Cambridgea. Mies otti kuitenkin epätyypillisemmän reitin ja päätyikin hyppimään pitkin talojen kattoja.

Verkkovideolla näkyy, kun hän kiipeää ensin katutasolta talon seinää pitkin katolle, ja lähtee sitten liikkumaan yläilmoissa erilaisia kaiteita ja kattopalkkeja apunaan käyttäen. Doyle liikkuu varsin ketterästi, eikä näytä kärsivän korkean paikan kammosta. Kovin moni ei välttämättä uskaltaisi juosta hänen käyttämäänsä reittiä.