Ministeri vaatii: ”Miesten pitäisi virtsata istualtaan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisilta poliitikoilta kuullaan toisinaan erikoisia aloitteita ja ehdotuksia. Harvempi niistä kuitenkaan yltää ihan samalle tasolle kuin Taiwanin ympäristöministeri Stepehen Shenin tuore ehdotus. Ministerin mukaan miesten pitäisi nimittäin ryhtyä virtsaamaan istualtaan.

Stephen Shen puolustaa erikoista ehdotustaan sillä, että se pitäisi maan vessat siistimpänä. Kuinka tämä varsinaisesti liittyy Taiwanin ympäristöasioihin on epäselvää, mutta mies kertoo itse ottaneensa tavan jo käyttöön. Shen tosin tunnusti tavan olevan hankala toteuttaa julkisissa miesten kylpyhuoneissa, missä pääpaino on istuttavien wc-pönttöjen sijaan pisuaareissa.

Ihmisten reaktiot ehdotukseen ovat vaihdelleet. Jotkut ovat kutsuneet sitä hyväksi ideaksi, kun taas toisia ehdotus on närkästyttänyt. Stephen Sheniä on United Daily News -uutissivuston foorumilla esimerkiksi pyydetty näyttämään julkisessa televisiossa, kuinka istualtaan virtsataan.

– Aivokuollut poliitikko. Miksi tämä byrokraatti ei saman tien aloita pitämään hametta, kirjoitti eräskin ehdotuksen vastustaja United Daily News -verkkosivuston foorumilla.