Tässä on maailman kallein drinkki – vain ökyrikkaiden kukkarolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime vuonna tehty alkoholiveron nosto Suomessa näkyi myös ravintoloiden hinnoissa. Ravintoloissa nautitun alkoholin määrä on ollut jo pidemmän aikaa rajussa laskussa, kun kotioloissa nautitun juoman määrä taas on ollut kovassa nousussa.

Kuva: YouTube

Ihan maailmankuulun miksologin Salvatore ”The Maestro” Calabresen tuoreen drinkin tasolle kotimaisten kuppiloiden juomien hinnat eivät kuitenkaan onneksi vielä yllä. Calabrese päätyi nimittäin hiljattain Guinessin ennätystenkirjaan valmistamalla maailman kalleimman cocktailin. Lasillinen Salvatore’s Legacy -nimistä cocktailia on arvoltaan 5.500 puntaa, eli yli 6.800 euroa.

Juomasekoitus koostuu kahdesta osasta vuoden 1799 Clos de Griffier Vieux -konjakkia, yhdestä osasta Kummel-likööriä vuodelta 1770, yhdestä osasta Dunn Orange Curacao -likööriä ja kahdesta tilkasta satavuotiasta angosturaa. Lontoon The Playboy Clubilla järjestetyssä tilaisuudesta kuvattiin myös videomateriaalia, joka on nähtävissä Youtube-videopalvelussa.