Uskomaton suunnitelma: Koulujen kotiläksyt aiotaan kieltää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ranskassa koulunkäynti on nykyisin hieman toisenlaista kuin Suomessa, mutta lisää eroavaisuuksia on tulossa, mikäli maan uusi presidentti saa tahtonsa läpi. Presidentti Francois Hollande haluaa nimittäin kieltää koulujen kotiläksyt.

Koulunkäynti Ranskassa poikkeaa jo nyt huomattavasti muista maista, sillä koulupäiviä on viikossa vain neljä ja lomat ovat pidemmät. Nyt kaavailtu muutos saa kuitenkin muiden maiden koululaiset kateellisiksi. Kotiin annettavat koulutehtävät eivät ole nimittäin presidentti Hollanden mukaan ”reiluja köyhille lapsille”, sillä jotkut lapset saavat tehtävien suorittamiseen kovasti apua vanhemmiltaan, kun toiset taas eivät saa lainkaan apua.

Oppilaat voivat saada esimerkiksi burnoutin liiallisista koulutehtävistä, ja siksi kotiläksyt aiotaan kieltää koulujärjestelmän uudistuksen yhteydessä, Daily Mail raportoi. Samalla keskiviikosta tehdään taas koulupäivä, jolloin ylipitkiksi venyvät neljä koulupäivää viikossa saadaan lyhennettyä. Myös kesälomaa on määrä lyhentää samasta syystä. Ranskan opetusministeri Vincent Peillon päättää tämän kuun aikana eteneekö ehdotus hallituksessa.