Michael Bay näyttelijöille: ”Olkaa onnellisia että saatte töitä!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michael Bay tunnetaan yhtenä tämän hetken taloudellisesti menestyneimmistä Hollywood-ohjaajista. Hänen viimeisin elokuvansa Transformers: Kuun pimeä puoli ei voittanut arvostelijoiden sydämiä puolelleen, mutta oli kritiikistään huolimatta vuoden 2011 toiseksi menestynein elokuva maailmanlaajuisesti.

47-vuotias ohjaaja on toisinaan herättänyt kohua kollegoitaan ja näyttelijöitään piikittelevillä kommenteillaan. Hiljattain mies raivosi internetissä Matrix-elokuvien pahiksena tunnetun näyttelijä Hugo Weavingin kommentoitua vähemmän mairittelevasti Transformers-elokuvia Collider.com-verkkosivuston haastattelussa. Hugo Weaving toimi elokuvissa Megatron-robotin ääninäyttelijänä.

– En kadu Transformers-elokuvien tekemistä, mutta teen harvemmin asioita, joita pidän tarpeettomina. Transformers oli minulle rehellisesti sanottuna tarpeetonta, mutta en tarkoita sitä ilkeällä tavalla, Hugo Weaving kertoi haastattelussa.

Kommentti raivostutti Michael Bayn, joka kirjoitti aiheesta raivoisan avautumisen verkkosivunsa blogiin. Mies poisti blogitekstinsä myöhemmin, mutta se ehti päätyä lukuisille elokuva-aiheisille sivustoille internetiin.

– Kyllästytkö ikinä näyttelijöihin, jotka valittavat työstään vaikka ansaitsevat 15 miljoonaa dollaria elokuvaroolista tai 200.000 dollaria tunnin ja 43 minuuttia kestäneestä ääninäyttelemistyöstä? Luulevatko nämä marisevat näyttelijät ihmisten todella välittävän siitä, että heidän työnsä ei ole tarpeeksi taiteellisesti kunnianhimoisia, samalla kun maailmassa on suurempiakin ongelmia?, Bay kyseli blogissaan.

– Mitä tapahtui rehellisille ihmisille jotka tekivät työnsä, saivat palkkansa ja hymyilivät perään? Olkaa onnellisia että olette saaneet töitä – varsinkin sellaista, jonka palkka on parempaa kuin suurimmalla osalla muita amerikkalaisia, ohjaaja tylytti.

Ohjaajan lukuisat menestyneet elokuvat ovat tuottaneet miljardeja dollareita. Hänet tunnetaan etenkin toimintakohtauksistaan ja erikoisefekteistään. Muun muuassa Pearl Harbor, Bad Boys ja Transformers -elokuvat ovat Bayn ohjaamia. Hän on myös tuottanut lukuisia kauhuelokuvien uusintaversioita kuten Texasin moottorisahamurhat, Painajainen Elm Streetillä ja Friday the 13th.