Räppärit sivalsivat Lady Gagaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Lady Gaga nähdään parhaillaan netissä leviävällä videolla, jossa hän oksentaa yllättäen kesken keikkansa Barcelonassa. 26-vuotias poppari oksentaa Edge of Glory -kappaleen aikana, ja jatkaa sen jälkeen normaalisti musiikkinumeroaan.

Nyt 26-vuotias laulajatar on riitaantunut eteläafrikkalaisen hiphop-yhtye Die Antwoordin kanssa – siitäkin huolimatta, että tähti tunnustautui ennen räppäreiden faniksi. Syynä suuttumiselle on Die Antwoordin tuore Fatty Boom Boom -musiikkivideo, jolla amerikkalaista laulajatarta pilkataan varsin härskillä tavalla. Videolla miehen esittämä Gaga nähdään esimerkiksi gynekologilla, joka poistaa tähden haarovälistä elävän, jättimäisen sirkan. Videon lopussa lihamekkoon pukeutunut laulajatar joutuu leijonan syömäksi.

Lady Gaga kommentoi, ettei ilmeisesti olisi kannattanut kertoa aikaisemmin fanittavansa Die Antwoordia. Eteläafrikkalaiset räppärit vastasivat, että vaikka Gaga onkin suositumpi, ovat he itse supertähteä ”coolimpia”.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Die Antwoord herättää mediassa hämmennystä. Eteläafrikkalainen, Suomessakin Linkin Parkin lämppärinä vieraillut rap-rave-ryhmä tunnetaan vokalistiensa Ninjan ja Yolandi Visserin huomiota herättävästä pukeutumisesta, lavashowsta ja erikoisista musiikkivideoistaan. Itsekin shokeeraamiseen mieltynyt Lady Gaga halusi saada yhtyeen kiertueensa lämmittelijäksi aikaisemmin tänä vuonna, mutta räppärit kieltäytyivät kunniasta haukkuen tähden musiikkia ”heikoksi, pinnalliseksi paskaksi”.

Lady Gaga ajeli taannoin niskansa kaljuksi, ja ajeltuun kohtaan on sittemmin tehty enkelitatuointi. Tatuoinnilla tähti osoittaa kunniaa valokuvaajaystävänsä Terry Richardsonin hiljattain kuolleelle äidille. New Yorkin muotiviikkoa osana ollut tapahtuma kuvattiin ja nähtiin suorana Lady Gagan Littlemonsters.com -sivulla.