Hittiherkku kiellettiin kouluissa – naposteltava aiheuttaa riippuvuutta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Välipalapurtavien ja energiajuomien suosio koululaisten keskuudessa on herättänyt keskustelua myös Suomessa, sillä lasten pelätään nauttivan niitä terveellisempien kouluruokien sijaan. Nyt Yhdysvalloissa on alkanut kohu lasten ja nuorten suosimista herkuista.

Kyseessä ovat sipsien kaltaiset Flamin’ Hot Cheetos -snackit, joiden väitetään aiheuttavan riippuvuutta. Telegrapf-lehden mukaan Flamin’ Hot Cheetos on yksi suosituimmista kouluruokaloiden pikkupurtavista, ylittäen myynnissä esimerkiksi perinteiset perunalastut.

Opettajat, lääkärit ja ravitsemusasiantuntijat ovat nyt huolestuneet tuotteen jättisuosiosta, ja useissa kouluissa niiden syönti onkin jo kokonaan kielletty. Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan tuotteen yhdistelmä rasvaa, suolaa ja mausteita tekee siitä jopa riippuvuutta aiheuttavan. Monien vanhempien kerrotaan vieneen lapsiaan jopa sairaalaan, koska heidän ulosteensa on ollut punaista. Syynä värille on ollut se, että lapsi on syönyt liikaa punaista väriainetta sisältävää Flamin’ Hot Cheetosta.

Tuote on jopa toiminut innoittajana Youtubessa suosioon nousseelle kappaleelle. Nuorista räppäreistä koostuva Y.N. RichKids ylistää Flamin’ Hot Cheetos -purtavaa kappaleessaan Hot Cheetos and Takis. Kappale on Youtubeen ilmestymisensä jälkeen kerännyt lähes 3,4 miljoonaa katsomiskertaa.