Tästä monet näkevät painajaisia: Jättimäinen hämähäkkilaji löytyi viidakosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hämähäkkejä ja lukkeja kammoavat saivat lisää syitä kammolleen, ainakin mikäli he ovat matkustamassa Kaakkois-Aasiaan. Laosissa dokumenttia kuvaamassa olleet tutkijat ovat nimittäin löytäneet alueelta lukin, minkä jalat ovat 33 senttimetriä pitkät.

Daily Mirror -lehden mukaan kyseessä on yks suurimmista tähän asti löydetyistä hämähäkkieläinten edustajista.

– Tämä on yksi isoimmista ikinä löydetyistä yksilöistä. Jos jalat olisivat vielä vähän pidemmät, lukki menettäisi niiden hallinnan, saksalainen tutkija tohtori Peter Jager kertoo.

Kuva: Senckenberg Research Institute

Suomessakin tavattavat, hämähäkkieläimiin kuuluvat lukit ovat yleisesti ihmisille harmittomia niveljalkaisia. Niitä tavataan usein etenkin yöaikaan ihmistenkin asumusten läheisyydessä, etenkin valkosten pintojen päällä. Lukeilla on erikoinen keino harhauttaa mahdollista saalistajaa tuntiessaan olonsa uhatuksi, sillä ne voivat tiputtaa yhden jaloistaan pois kiinnittämään uhkaajan mielenkiinnon.