Nainen, näin löydät ihannepainosi – ja pidät sen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monet neitokaiset tuntuvat olevan nykypäivänä tyytymättömiä omaan kehoonsa. Varsinkin paino tuottaa useasti kauniimman sukupuolen edustajille päänvaivaa. Nyt Cosmopolitan-lehti kertoo, miten kurvikkainkin tyttö voi päästä helposti ihannepainoonsa – ja pysyä siinä.

Ensiksi voi olla hyvä määrittää, mikä todella on ihannepaino. Kyseessä ei ole olotila, jossa henkilö on välttämättä laihimmillaan. Pikemminkin on tarkoitus löytää paino, jossa keho on terveellisimmillään ja voi hyvin.

Nainen voi sanoa olevansa ihannepainossaan, kun hänen kehonsa toimii moitteettomasti ja energiataso on korkealla. Ihon puhtaus ja heleys kertoo myös omaa tarinaansa hyvästä terveydentilasta, sillä stressaantuneessa elämänvaiheessa ihmisen kasvotkin alkavat usein kukkia epämiellyttävällä tavalla.

Lady Gaga, Adele, Christina Aguilera ja esimerkiksi Christina Hendricks ovat tällä hetkellä julkisuuden henkilöitä, jotka edustavat kurvikkaampaa naisihannetta. Kaikki näistä naisista ovat julistaneet rakastavansa omaa kehoaan sellaisenaan. Siihen pitäisi pyrkiä myös ihannepainon osalta.

Jos neito elää niukalla dieetillä ja kiristää vyötään aina vain tiukemmalle, voi otsaan syntyä ryppy ahdistavan olotilan vuoksi. Ihannepaino syntyy luonnostaan terveellisten elämäntapojen kautta, sitä ei voida pakottaa syntymään dieeteillä. Terveen kukkea kaunotar näyttää aina hyvältä, vaikka joutuisikin valikoimaan ystävättäriään isompikokoisen mekon ylleen.

Terveysasiantuntijat luottavat usein lähes sokeasti painoindeksiin, mutta sekään ei aina pysty kertomaan yksiselitteisesti, mikä henkilön ihannepainon tulisi olla. Painoindeksi voi kyllä antaa hyviä viitteitä asian suhteen, ja sen kautta voi pyrkiä hilaamaan painoaan sopivaksi katsomaansa suuntaan. Parhain mittari on silti hyvä kunto. Jos portaiden nousu saa naisen hengästymään, voi olla hyvä idea lisätä liikuntaa ja pudottaa ainakin muutama kilo.

Naisen pahin vihollinen on vaaka, varsinkin jos sitä tuijottelee liian usein. Mitä tuo mittarilukema lopultakaan kertoo kenestäkään? Tietty aika kuukaudesta saattaa tuoda kehoon vähäaikaista turvotusta, ja paino saattaa muutenkin heitellä kilolla tai parilla. Paras keino mitata oman kehonsa kurveja onkin perinteinen farkkutesti.

Mikäli vaatekaapista löytyvät seksikkään tiukat farkut alkavat kiristää vatsan kohdalta, lienee syytä tarkistaa ruoka- ja liikuntatottumuksia. Pienet repsahdukset silloin tällöin kuuluvat elämään, eikä niistä tarvitse tehdä suurempaa numeroa. Aktiivisella liikuntapanoksella lempifarkut saa jälleen solahtamaan vaivattomasti jalkaan.