6-vuotias tyttö auttoi äitiä synnytyksessä – oli oppinut TV-sarjasta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla liikkuu kertomuksia hyvinkin nuorista lapsista, jotka ovat joutuneet hätätilanteessa avustamaan äitiään synnytyksessä. Nyt eräs kuusivuotias brittityttö on toiminut äitinsä kätilönä Sairaalaelämää-televisiosarjan oppien mukaisesti.

Birminghamilainen Francesca Goodby joutui epätavalliseen tilanteeseen, kun hänen äitinsä Kayn synnytys alkoikin yllättäen kotona. Koulutyttö opasti 28-vuotiaan äitinsä läpi synnytyksen ja auttoi sisarensa maailmaan perheen kylpyhuoneen lattialla. Isän soittaessa hätänumeroon kuusivuotias Goodby kannusti äitiään oikeanlaisessa hengityksessä, toi hänelle puhtaita pyyhkeitä ja rohkaisi naista ponnistamaan. Pikkuneiti jopa varmisti, ettei napanuora ollut kiertynyt vauvan kaulan ympärille.

Francesca oli tilanteessa neuvokas, koska tyttö oli innokas Sairaalaelämää-sarjan fani. Hän muisti tilanteessa sarjan erään jakson, jossa nainen joutuu yllättäen synnyttämään. Synnytys tapahtuikin nopeasti, ja jo 12 minuutin ponnistusten kuluttua isosisko piti Roisin-vauvaa sylissään. Ensihoitajat olivat hämmästyksissään tullessaan paikalle ambulanssien kanssa. He ihmettelivät nähdessään tilanteen olevan jo hoidossa. Ei ehkä olekaan yllättävää, että Goodbyn perheen esikoinen haluaa isona lääkäriksi.

– Minun piti pitää äiti tyynenä. En halunnut, että napanuora olisi kiertynyt siskoni kaulan ympärille, koska silloin hän olisi voinut kuolla. Pidin häntä sylissäni, kun hän oli syntynyt, jotta hän olisi turvassa, kertoo Francesca Goodby Daily Mail -sivustolle.