Kettu rakastaa vaahtokarkkeja – sai aimo saaliin videolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ketut ovat varsin harvinaisia lemmikkejä, mutta joissakin erityistapauksissa ihmiset ovat onnistuneet kasvattamaan niistä kesyjä eläimiä. Eräs tällainen tapaus on Youtube-videolla nähtävä hopeakettu, jolle tarjotaan juhlan kunniaksi erikoisherkkua – vaahtokarkkeja.

Kuva: YouTube

Videon kettu pelastettiin haavoittuneena pentuna turkistarhasta. Nykyään se on osa villieläinten pelastusohjelmaa, jossa siitä huolehtivat villikettujen käytöksen päälle ymmärtävät asiantuntijat.

Sokerista valmistetut vaahtokarkit eivät tietenkään ole ketun normaalia ravintoa, vaan sitä ruokitaan normaalisti raa’alla lihalla ja kananmunalla. Vaahtokarkkeja kuitenkin tarjotaan ketun adoption juhlapäivänä, ja se näyttääkin nauttivan niistä suuresti. Osan vaahtokarkeista kettu kaivaa maahan säästääkseen ne myöhempää ajankohtaa varten.